Kontaktplast (også kalt dekorfolie eller møbelfolie) er en selvklebende folie som enkelt fornyer møbler og interiør. Den er lett å jobbe med, holdbar og ser autentisk ut. Den finnes i et utall fargenyanser og stilarter, og du kan få akkurat den stilen du ønsker, selv med et svært begrenset budsjett.

 På dette badet er det brukt Sonoma eik lys til skapene, som gir et lekkert, rustikt inntrykk. (Folien koster fra kr 89,- pr rull hos Depodesign.)

 

Men hvor kan du egentlig bruke folie?

Enkelt sagt kan du bruke folie på alle glatte, harde flater i hjemmet ditt. Det vanligste er å bruke det på bord, kjøkkenbenker, kommoder, skapdører og hyller. Svært mange bruker det også til trapper, veggflater, dører, og til og med serveringsbrett og lamper.

 

Her har en kreativ kunde brukt folien Terrazzo til å lage seg nye, kule lamper. Mulighetene er nesten uendelige.

Nb! Folie bør ikke brukes direkte på ubehandlet tre eller gipsplater, på ruglete flater eller flater som er utsatt for mye direkte vann (i dusj eller bak badekar).

Folien er også svært enkel å holde ren. Så og si ingenting fester seg, og kluten glir over flaten uten motstand.

Om du tar utgangspunkt i at du skal behandle folien som du ville ha behandlet en vanlig tre-, stein- eller plastflate (ikke skjære direkte på den, ikke sette fra deg varme kjeler, bruk innendørs) - vil den holde seg pen i mange, mange år. Folien fra d-c fix er produsert i 3 lag, og det øverste laget er svært seigt og slitesterkt.

Helt til slutt – er det vanskelig å legge folie?

For de av oss som ikke er spesielt fingernemme er folie fortsatt et lett produkt å jobbe med. Og de aller, aller fleste vil kunne klare å legge folie med et bra resultat.

Det følger alltid med en enkel bruksanvisning når du handler hos oss, og du kan lese detaljert om produktet og se monteringsvideo på vår hjemmeside. https://depodesign.no/pages/ofte-stilte-sporsmal-dekorfolie Folien har et lim på baksiden som ikke herdes før etter en time eller to, så om du setter den skjevt på, er det bare å dra av forsiktig og sette den på igjen. Når du skal legge den i profiler og rundt kanter, bruker du hendene til å forme den, eventuelt kan du varme den litt med en hårføner, og presse med fingrene der den skal ligge.

Det tar omtrent like lang tid å montere dekorfolie på et middels stort bord som det tar å lage en enkel middag.

Og husk; det er også mer miljøvennlig å fornye det du allerede har enn å kjøpe nytt😊  

www.depodesign.no har håndplukket folier fra d-c fix som gir det beste inntrykket, og hos oss får du faste, lave priser. Du lage deg et «nytt» bord for 89,- og få «ny» kjøkkenbenk for 3-400,- kr. Du kan velge mellom forskjellige designs – marmor, sten, terrazzo, treverk eller høyglans. Sjekk ut vårt utvalg av kontaktplast:  https://depodesign.no/collections/utstyr-og-montering Og følg med! Vi får jevnlig inn nye produkter!

05 December, 2022 — Ingjerd Løvås-Sandvik

Legg igjen en kommentar