Dekorfolie (som også kalles kontaktplast eller designfolie) er en kontaktfolie som fornyer møbler og interiør på en svært enkel og billig måte. De siste par årene har det gått opp for flere og flere at dekorfolie er en genial måte å oppgradere hjemmet på. De åpenbare fordelene er at folie er superenkelt å jobbe med, autentisk, og ikke minst billig. Veldig billig. Du kan få akkurat den stilen du vil ha, selv med svært begrensede midler.

For å ta det siste først – hos www.depodesign.no koster det pr nå 83,- for en rull folie som er 45 x 200 cm og 109,- kr for en rull folie på 67,5 x 200 cm. Dette betyr at du kan få et «nytt» bord for 83 kr og en «ny» kjøkkenbenk for 3-400,-,-. Hos oss kan du velge mellom forskjellige designs – marmor, sten, terazzo, treverk eller høyglans. Og for våre kunder har vi valgt ut de produktene som gir et mest autentisk resultat.

Om man ikke vet om det på forhånd, eller "studerer" det nøye, vil møbler med våre folier se ut som treverk, stein, høyglans plater. Vi ønsker at våre produkter ikke bare skal se bra ut på salgsbilder, men også etter at du har montert det hjemme. (Vi elsker det når kundene våre blir overrasket over hvor bra det faktisk ser ut.)

(Bad fornyet med Sonoma eik lys, som vi fører i 2 størrelser.)

Men hva kan man bruke dekorfolie på, kan du spørre? Vanligst er å bruke det til bord, kjøkkenbenker, trapper, kommoder, skapdører og hyller. Mange bruker det også til veggflater, dører, brett -  og som et rent dekorasjonselement. Enkelt sagt kan du bruke dekorfolie på alle glatte, harde flater.

Du bør ikke bruke dekorfolie på ubehandlet tre, direkte på gipsplater, ruglete flater eller flater som er utsatt for mye direkte vann (i dusj eller bak badekar).

Når man har prøvd dekorfolie på forskjellige steder (som vi har gjort), er noe av det man er mest takknemlig for hvor utrolig lett det er å holde rent. Så og si ingenting fester seg til folien, og kluten glir over helt uten motstand. Folien holder i flere år ved vanlig bruk innendørs, og den tåler en god del fukt (men akkurat rundt vasken kan det være greit å tette med silikon).

Helt til slutt – er det vanskelig å montere dekorfolie?

For de av oss som ikke er spesielt fingernemme er dekorfolie fortsatt et lett produkt å jobbe med. Og de aller, aller fleste vil kunne klare å montere dekorfolie med et bra resultat.

Det følger alltid med en enkel bruksanvisning når du handler hos oss, og du kan lese detaljert om produktet og se monteringsvideo på vår hjemmeside. https://depodesign.no/pages/ofte-stilte-sporsmal-dekorfolie

Dekorfolien har et lim på baksiden som ikke herdes før etter en time eller to, så om du setter den skjevt på, er det bare å ta den av og sette den på igjen. For å montere den på vanskelige steder som profiler og kanter, varmer du den litt med en hårføner, så blir den myk og god og jobbe med. Det tar omtrent like lang tid å montere dekorfolie på et middels stort bord som det tar å lage en enkel middag.

Og husk at det er også mer miljøvennlig å fornye det du allerede har enn å kjøpe nytt😊  

Sjekk ut vårt utvalg av dekorfolier her: https://depodesign.no/collections/utstyr-og-montering Men følg med! Vi får jevnlig inn nye produkter!

05 December, 2022 — Ingjerd Løvås-Sandvik

Legg igjen en kommentar