Dekorfolie (som også kalles kontaktplast eller kontaktfolie) er en selvklebende folie som fornyer møbler og interiør, og de siste par årene har bruken av dekorfolie eksplodert. Den enkle grunnen er at folie superenkelt å jobbe med, autentisk, og ikke minst billig. Du kan få akkurat den stilen du vil ha, selv med svært begrensede midler.

www.depodesign.no har håndplukket de lekreste og mest autentiske foliene, og vi har faste, lave priser på våre folier fra d-c fix. Du kan få et «nytt» bord for 85,- kr og en «ny» kjøkkenbenk for 3-400,-,-. Hos oss kan du velge mellom forskjellige designs – marmor, sten, terrazzo, treverk eller høyglans. https://depodesign.no/collections/utstyr-og-montering

Møbler med våre folier se ut som treverk, stein, høyglans plater. Vi ønsker at våre produkter ikke bare skal se bra ut på salgsbilder, men også etter at du har lagt det hjemme.

(Bad fornyet med Sonoma eik lys, som vi fører i 2 størrelser.)

Men hva kan man bruke dekorfolie til? Det vanligste er å bruke det på bord, kjøkkenbenker, trapper, kommoder, skapdører og hyller. Mange bruker det også til veggflater, dører, brett -  og som et rent dekorasjonselement. Enkelt sagt kan du bruke dekorfolie på alle glatte, harde flater.

Du bør ikke bruke dekorfolie på ubehandlet tre, direkte på gipsplater, ruglete flater eller flater som er utsatt for mye direkte vann (i dusj eller bak badekar).

Når man har prøvd dekorfolie på forskjellige steder (som vi har gjort), er noe av det man er mest takknemlig for hvor utrolig lett det er å holde rent. Så og si ingenting fester seg til folien, og kluten glir over uten motstand.

Folien holder i flere år ved vanlig bruk innendørs, og den tåler en god del fukt (men akkurat rundt vasken kan det være greit å tette med silikon).

Helt til slutt – er det vanskelig å legge på dekorfolie?

For de av oss som ikke er spesielt fingernemme er dekorfolie fortsatt et lett produkt å jobbe med. Og de aller, aller fleste vil kunne klare å legge dekorfolie med et bra resultat.

Det følger alltid med en enkel bruksanvisning når du handler hos oss, og du kan lese detaljert om produktet og se monteringsvideo på vår hjemmeside. https://depodesign.no/pages/ofte-stilte-sporsmal-dekorfolie Dekorfolien har et lim på baksiden som ikke herdes før etter en time eller to. Om du setter den skjevt på, er det bare å dra den forsiktig av og sette den på igjen. Når du skal legge den på profiler og kanter, varmer du den litt med en hårføner og presser med fingrene der den skal ligge. Det tar omtrent like lang tid å montere dekorfolie på et middels stort bord som det tar å lage en enkel middag.

Og husk; det er også mer miljøvennlig å fornye det du allerede har enn å kjøpe nytt😊  

Sjekk ut vårt utvalg av dekorfolier her! Og følg med! Vi får jevnlig inn nye produkter!

05 December, 2022 — Ingjerd Løvås-Sandvik

Legg igjen en kommentar